Reacties

Ingrid van Rooij

Zingen & Presenteren

Reacties


Workshop wereldliederen Nijmeegs vrouwenkoor, 24 september 2022
“Inspirerend en positief vanaf de warming up tot aan een moment van reflectie aan het eind van de dag. We hebben heerlijke liederen gezongen, een mooi afwisselend repertoire, voor elk wat wils. Het was hard werken, Ingrid had de vaart er goed in, maar het bleef toch heel ontspannen. Ja, Ingrid zet echt kwaliteit neer!” (Thea Gerritse)

Workshop vrouwenkoor Sirenen Den Bosch, 12 maart 2022
“Op originele wijze maakte Ingrid enkele bekende nummers weer fris, door er nieuwe elementen uit te halen. En zij leerde ons in de workshop van 2,5 uur twee nieuwe canons en een schitterend nieuw lied. Deze gaan we zeker aan ons repertoire toevoegen. We gingen ook weer werken met verrassend wisselende opstellingen.
Kortom: een motiverende en inspirerende workshop.” (Joke Nijenhuis, voorzitter Sirenen) 


Presentatie afscheidsbijeenkomst PoZoB 17 januari 2020
“Tijdens de voorbereidingen leerden we Ingrid kennen als toegewijd, prettig in de samenwerking, goed bereikbaar, belangstellend en betrouwbaar. Als dagvoorzitter aangenaam rustig, warm en helder en steeds in verbinding met sprekers én de 300 deelnemers in de zaal. Mede dankzij haar bijdrage was het een fantastische bijeenkomst!” (Colette Wijnands)


Zangworkshop voor collega’s bij afscheid, september 2019

“Ze deden mee met een voor hen ‘onbekende’ workshop, dus iedereen stapte uit de comfortzone. Ingrid ging met deze ongeoefende stemmen aan de slag: ritme’s, zangoefeningen, canons; alles kwam langs. Kundig en met enthousiasme is Ingrid in staat om mensen mee te nemen op haar muzikale reis. De energie en het plezier spatte er vanaf.” (Helma Luijpen)

Workshop wereldliederen Nijmeegs Vrouwenkoor, augustus 2019
"Dat was een energieke workshop! Het Nijmeegs Vrouwenkoor was aangevuld met zussen, vriendinnen, collega’s en andere belangstellenden. Gevorderde zangeressen of niet, iedereen had het naar haar zin. We zongen samen onder leiding van Ingrid alsof we dit nooit anders hadden gedaan. Jezelf onderdompelen in de klank, midden in de kring, was een feestje!" (Ceciel)


Koorregie vrouwenkoor 4Tune Malden voorjaar 2018

"Ons 20 jarig jubileumconcert is een geweldig optreden geworden. Mede dankzij de diverse koorregie workshops van Ingrid en de regiebegeleiding van het concert zelf stond het concert als een huis en gaf de koorregie een extra dimensie aan het optreden. Ingrid verstaat de kunst om op een heel eigen en prettige manier de zangeressen aan te sturen en het maximale uit de muziek en de zangeressen te halen." (Marcia Peuscher, voorzitter 4Tune)


Presentator Barbershop Ontmoetingsfestival 2017 Den Bosch

“Je hebt je rol als Master of Ceremonies op uitmuntende wijze en met een natuurlijke flair opgepakt. Je had je goed ingelezen en ‘ingeluisterd’. Je presentatie was duidelijk, goed verstaanbaar, to the point, met af en toe een kwinkslag of een geestige inval. Van veel aanwezigen hoorden we complimenten over de presentatrice.”

Jacques de Rijck (voorzitter) en John van der Sluiszen (secretaris) 


Workshops podiumpresentatie koor Jointoo in Meerlo, mei 2017

"Wij hebben veel plezier beleefd aan de sprankelende en enthousiaste werkwijze van Ingrid. Het was fijn en zinvol om met elkaar op deze manier met de nummers bezig te zijn. Waar gaat het nummer over, wat wil je vertellen? Hoe breng je dit gevoel over aan het publiek?

We hebben naar elkaar gekeken en geluisterd, elkaar feedback gegeven. We zijn ons veel bewuster geworden van wat we doen en hoe dat overkomt." (Lilian van Heijningen)


Workshop presentatie Jubileumfestival vrouwenkoor Klankkleur, 19 maart 2017

- presentatie van ‘Ein Lebenslied’, Jürgen Golle -

“We hebben met elkaar besproken wat het lied bij ons oproept, hoe we het beleven en wat we ervan vinden. We hebben een lied vanuit verschillende emoties gezongen. Leerzaam om de andere helft te laten kijken en waarnemingen te delen. Onze presentatie van het lied was leuk om met elkaar in elkaar te zetten. Ik vond het een geweldig leuke workshop." (Christina)


Workshop Wereldzang Popkoor Zuilen, 12 maart 2017

"Het was heerlijk om iets heel anders te zingen dan wat we normaal doen. Dankzij de energieke en enthousiaste aanpak van Ingrid konden we liedjes snel instuderen. Ik vond het erg leuk dat elke keer als we een liedje zongen een paar koorleden in het midden van de kring werden uitgenodigd om te luisteren. Dan hoor je pas hoe mooi het klinkt. Kortom, aanrader!" (Anneke Harmsen)


Armenië zangreis mei 2016

“Ik heb genoten van de kundige en positieve manier waarop Ingrid het samengestelde projectkoor in slechts vijf repetities een Armeens repertoire bijbracht. Met deze muzikale rugzak gingen we op reis en hebben we op verschillende plaatsen gezongen. Het was fantastisch dat ik de kans kreeg dit land te bezoeken en te mogen zingen onder Ingrid’s energieke en muzikale leiding.”   (Liesbeth Postma)


Huiskamerkoor Rosmalen, sinds juli 2015

“Passie, professie en plezier is het palet waarmee Ingrid ons huiskamerkoor met klank en kleur in balans weet te brengen. Onder haar enthousiaste, vrolijke en to-the-point leiding luisteren we naar elkaar en zingen de juiste noot, het juiste ritme. Ineens zingen we dan in canon of meerstemmig een wereldlied. Bij Ingrid zing je niet… bij Ingrid beleef je muziek.” (Carla Bogaard) 


Workshop Canons zingen, gemengd koor Rumours, 15 februari 2015

“Het was heerlijk om zo veel en mooi te kunnen zingen. Ik heb genoten van je stimulerende en professionele leiding. Het was een openbaring hoe mooi canons kunnen klinken, en een waar genot om er - midden in de cirkel - naar te luisteren.” (Els Verkerk)


Zangworkshop vriendengroep Schijndel, 15 november 2014

“De zangworkshop was spontaan met voldoende afwisseling waar iedereen op een ontspannen manier bij betrokken werd. Je muzikaliteit is groot en je had alles goed onder controle. Prachtig zoals jij mensen die eigenlijk niet willen, toch zover krijgt dat ze plezier krijgen om te zingen.” (Anitra Mathijsen)


Workshop podiumpresentatie vocaal ensemble Sirena Eindhoven, 30 aug. 2014

“Door de oefeningen konden we ervaren hoe onze uitstraling op het publiek overkomt. Begrijpen wat je zingt, de juiste houding en ook je boodschap bij het publiek willen leggen; dat maakt de muziek interessanter en boeiender en ook voor onszelf leuker.”  (Mieke Wernaart)


Individuele presentatiecoaching april-mei 2014

"Met name de één op één situatie en jouw directe feedback bij het steeds verbeteren van een presentatie heeft bij mij erg snel zijn vruchten afgeworpen; slechts met enkele sessies heb je mij zeer bruikbare handvatten en zelfvertrouwen gegeven, waardoor ik nu met steeds meer plezier mezelf positief op de kaart zet." (Steven)


Workshop wereldzang gemengd koor Rumours Wijk aan Zee, 9 februari 2014

“Was zang voor mij vooral goed nadenken, daar kwam door Ingrid’s geestdrift voelen bij. Heerlijk om in de muziek te hangen en te ervaren wat voelen doet met samenzang!” (Carl Siegert)


Koorcoaching wereldmuziekkoor Betje Wolff Schijndel, sept-nov 2012

"De inzingoefeningen, het naar elkaar luisteren, het steeds op andere plaatsen gaan staan vond ik vernieuwend en maakte het levendig. Je bent voortdurend met iets nieuws bezig. Lekker hard werken en vooral blij van worden!" (Anita)


Presentatiecoaching Jazzebells (vrouwen jazzkwartet) april-mei 2012

'Ingrid is een coach die heel erg to the point werkt, goede opbouwende kritiek geeft, zodat je performance snel groeit. Zelfs tijdens het optreden geeft ze nog (non verbale) aanwijzingen!' (Brechtje)

"Je aanpak is direct, opbouwend, creatief en confronterend, waardoor er groei ontstaat en het beste eruit wordt gehaald. Muzikaal en ook qua presentatie. Zeker de moeite waard!" (Jolan)


Zangworkshop voor feest 50-jarige, 28 januari 2012

“We hebben tijdens mijn feestje heerlijk gezongen onder jouw inspirerende begeleiding. Het lukte door je positieve insteek om alle vrouwen te laten zingen, ook degenen die dat niet zo gewend zijn en wat schroom hebben. De keuze van de liedjes en canons sloeg aan en al snel klonk er muziek.” (Wilma van IJsseldijk)


Zangworkshop Koninklijke Zangvereniging Excelsior Den Haag, 21 januariv2012

"We waren blij verrast met wat je ons koor te bieden had. Op vriendelijke en energieke manier leidde je de ongeveer 72 aanwezigen over de wereld met een repertoire dat mijlenver afstaat van het klassieke repertoire dat dit koor wekelijks zingt."


Workshop koorregie Korenplein Tilburg, 29-01-2011

“Ik heb genoten van deze muzikale dag, mede dankzij jouw aanstekelijke enthousiasme. Ons koor heeft een choreografe die erg op dans gericht is. Het was een verademing om te zien dat het ook anders kan.” (José)