Ingrid

Ingrid van Rooij

Zingen & Presenteren

Over Ingrid


Communicatie en muziek

Ik ben opgeleid als agoog en was drie decennia werkzaam in de communicatie. Mijn kennis en vaardigheden op het gebied van communiceren en presenteren combineer ik met methoden en inspiratie uit muziek en zang.


Passie voor muziek

Musiceren doe ik al mijn hele leven; fluit en piano, in de folkgroep Vagant en het Aktie Orkest, in verschillende (project)koren en muziektheaterproducties. Momenteel zing ik in kleinkoor Octabile (www.octabile.nl) en bij Vught Vocaal (www.vughtvocaal.nl).

Muzikale coaching

Vanaf de jaren '90 begon ik groepen muzikaal te coachen, o.a. smartlappenkoor 'De Witte Rozen' en toneelgroep KAT in Nieuwkuijk. In Den Bosch was ik 18 jaar dirigent van wereldvrouwenkoor Sirenen, in Geffen leidde ik twee jaar het koor ExpresZo. Momenteel begeleid ik het koor van vrijwilligers en medewerkers van hospice De Duinsche Hoeve, een huiskamerkoor in Rosmalen en het projectkoor Armeniƫzangers.


Opleidingen

Op verschillende manieren heb ik me geschoold in muziek, zang en koorregie. De eerste jaren volgde ik zang- en koordirectie-workshops bij ervaren dirigenten. Januari 2008 begon ik aan het scholingstraject 'Dirigent amateurkoren' van Kunstfactor. In juni 2010 rondde ik de Meerjarige Dirigenten Opleiding in Utrecht o.l.v. Wilko Brouwers af.

Bij Kunstbalie in Tilburg deed ik in het najaar 2010 de cursus koorregie o.l.v. Meta Stevens en Marijke de Wit.


Culturele zangreizen

In samenwerking met YanTravel (www.yantravel.nl), specialist in culturele reizen naar ArmeniĆ«, heb ik viermaal een zangreis naar dit prachtige land in de Kaukasus muzikaal begeleid. 

In het voortraject van deze zangreizen studeerden we met het projectkoor het Armeense repertoire in. Tijdens de reis zongen we bij mensen thuis, in prachtige oude kerkjes en op bijzondere plekken in het Armeense landschap. We sloten de week af met een optreden met een Armeens koor in de hoofdstad Yerevan.