Ingrid

Over Ingrid


Communicatie en muziek

Ik ben opgeleid als agoog en was drie decennia werkzaam in de communicatie. Mijn kennis en vaardigheden op het gebied van communiceren en presenteren combineer ik met methoden en inspiratie uit muziek en zang.


Passie voor muziek

Musiceren doe ik al mijn hele leven. In mijn jeugd op fluit en piano. Tijdens mijn studententijd in de folkgroep Vagant en het Aktie Orkest. De afgelopen 30 jaar heb ik zelf veel gezongen, bij Het Koor en verschillende muziektheaterproducties. Momenteel zing ik in kleinkoor Octabile (www.octabile.nl) en bij het oude muziekkoor Capella Ducis (www.capelladucis.nl).


Muzikale coaching

Vanaf de jaren '90 begon ik anderen muzikaal te coachen. Ik begeleidde smartlappenkoor 'De Witte Rozen', gaf zangcoaching aan toneelgroep KAT in Nieuwkuijk, was interim-dirigent bij Het Koor in Den Bosch en leidde twee jaar het koor ExpresZo in Geffen. Van 1999 tot 2017 was ik dirigent van het wereldvrouwenkoor Sirenen (www.sirenenkoor.nl) Momenteel begeleid ik het koor van vrijwilligers en medewerkers van hospice De Duinsche Hoeve en een huiskamerkoor in Rosmalen.


Opleidingen

Op verschillende manieren heb ik me geschoold in muziek, zang en koorregie. De eerste jaren volgde ik zang- en koordirectie-workshops bij ervaren dirigenten. Januari 2008 begon ik aan het scholingstraject 'Dirigent amateurkoren' van Kunstfactor. In juni 2010 rondde ik de Meerjarige Dirigenten Opleiding in Utrecht o.l.v. Wilko Brouwers af.

Bij Kunstbalie in Tilburg deed ik in het najaar 2010 de cursus koorregie o.l.v. Meta Stevens en Marijke de Wit.


Culturele zangreizen

In samenwerking met YanTravel, specialist in culturele reizen naar Armenië, begeleid ik zangreizen naar dit land in de Kaukasus. Kijk op

www.yantravel.nl.

In mei 2013 gingen we met een Bosch projectkoor naar Armenië, in oktober 2014 naar Armenië en Georgië en in mei 2016 en 2019 maakten we weer een rondreis door Armenië.

In het voortraject van deze zangreizen studeer ik met de zangers het Armeense repertoire in en ook enkele Nederlandse liederen. Tijdens de culturele reis ontmoeten we andere zangers, zingen we bij mensen thuis, in prachtige oude kerkjes en op bijzondere plekken in het Armeense landschap. We sluiten de week af met een optreden samen met een Armeens koor in de hoofdstad Yerevan.Ingrid van Rooij

Zingen & Presenteren